tisdag 17 maj 2011

Morgonfunderingar

Det är så skönt med solen och ljuset, för det GÖR verkligen skillnad när man vaknar. Bara det faktum att det är ljust ute kl *gäsp* är på sitt egna vis fräckt. Att behöva sätta upp mörkläggningsgardiner för att få sova till kl *halv-gäsp* känns helt ok. De tre små trygga älsklingarna har också gillat det läget (även om jag fann den minste kikandes på *gäsp*-nyheterna härom morgonen då barnkanalen inte ens börjat sändas :) . . ) så är ljuset även en liten kick för dem.
Och på kvällarna . . de vill vara ute varje kväll efter maten. Om det är något som den här farsan uppskattar är det att de själva vill ut och spralla och leka. Hellre det än Bolibompa, any day.

Tyvärr blir det lite smolkigt när barnens mamma inte kan stå för det som förväntas, när hon åter gör barnen genombesvikna och utöver det roar sig med att skylla saken på mig. För mig som vuxen är det mer hanterbart, för barnen behövs lite förklaringar på kvällskvisten så de kan somna tryggt. Lägger man lite lök på den laxen får man dessutom store sonens utåtagerande, reaktioner som kan triggas av vilket "nej" som helst men som har sina grundorsaker i föräldrakonflikten. Där gäller det verkligen att praktisera självkontroll och våga möta honom i hans ilska, så att han kan känna tryggheten i att även prata om saken efteråt. Det här var inte bra förra året men har blivit mycket mycket bättre. Förhoppningen är väl att skolan också kan skramla ihop sig och göra allt den kan för att han skall orka de sista veckorna innan sommarlovet.

Nä, nu är klockan snart kaffekopp nr 2. (vaknade fånigt tidigt idag). God Morgon !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar