söndag 9 maj 2010

det är nog inte konstigt . . .



. . . att vi säger en sak och gör en annan ibland. Vi möts av det varenda dag . . . men i många fall blundar vi för det och tuffar på i vårt egna.
Hur skall man på ett värdigt sätt och med gott samvete kunna förmedla vad moral och gott uppförande är till sina barn när man dagligen och stundligen möts av dessa dubbelmoraliserande beteenden och utryck ?

Vart man än vänder sig i dagens samhälle möts man av ett budskap, och ser allt som oftast budskapsutroparen göra något helt annat sen. Busschaufförer som ska passa tider men står och röker istället för att åka, kassörskor som kräver en 50-örings avrundning men själv petar ner en påse tuggummi i fickan när hon tror ingen ser. Poliser som slår på blåljus för att hinna till 14-fikat och inte minst våra ärade politiker som bombarderar oss med moraliska påstående om hur "Välfärden ska säkras", "Skolan är prioriterad" och "Vården måste få kosta".

Är det därför det sparas i alla led ? Är det därför minsann som man märker att skolans utbildningsmaterial är från 90-talet och man får som svar att de inte har råd att köpa in nya sådana ?
Många gånger hoppas man ju att det ligger nåt i vad politikerna säger, men om sanningen ska fram känns det mesta ändå som spel för galleriet. I år är det väl än värre när det är valfläsk till höger och vänster. . .

I symbolikens namn får dagens inlägg visualiseras av en liten charmig grej, fotat på p-platsen utanför en stor media-store i Stockholm . . .




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar